Kila Vin

..egen import fra små kvalitetsbevidste vingårde.

Klik på billedet for stor udgave og flere billeder

AOP Sainte Croix du Mont- Prestige Eleve en Fût

Château Bel Air
AOP SAINTE CROIX DU MONT - PRESTIGE ELEVE EN FÛT
Terroir : Kalkstensskråning på en undergrund af forstenede østers
Gennemsnitsalder for vinstokke: 40 år
100% Sémillon
Alkohol: 13,5% vol.

Vinificering: Manuel og sen høst af sidst druer (100% botrytiseret). Langsomt presning i mere end 4 timer.
Lagring: 12 måneder på franske egetræsfade

Dens bronzeguld farve giver en forventning om noget helt specielt og lækkert - og man bliver ikke skuffet. Duften er intens delikat med en buket af frugter, kandiserede abrikoser, kvædegele, alt sammen forstærket af appelsinskal.
Frugten går igen i smagen med en krydret- blond tobaksnert og strejf af honningkager. Med dens naturlige surhedsgrad får man en velbalanceret vin, som kan nydes som den er, eller til chokoladebaserede desserter og fuldfede oste.

189,00 DKK
1 stk på lager

Yderligere information

Château Bel Air, Bordeaux
Château Bel Air, er tilbage fra år 1648.
Ti generationer af vinbønder, der elsker deres kald, om at producere vin af høj kvalitet, har afløst hinanden i at videregive dyrebare erfaring ift. terroire og kælderarbejde.

Sainte Croix du Mont ligger i den sydlige del af Frankrig, på toppen af et kalkstenland nær Garonne floden.
Dette bølgende landskab er kendt for sin vinudnyttelse siden antikken. Landets specificitet ligger i en ler-kalksten mark og bakker med udsigt over floden på mere end 100m højde.
Denne placering er en perfekt situation. Morgentågen er egnet til udvikling af botrytis på druerne. Denne svamp angriber druerne naturligt og koncentrerer sukkeret og dermed også aromaerne i bærrene Sainte croix du Mont betegnelse breder sig på 336 hektar og producerer søde vine af høj kvalitet.

De ved at en sund jord er en af nøglerne til kvaliteten af deres vine. De valgte at være ansvarlige ved at bruge produkter, der stemmer overens med deres overbevisning.
De overvåger deres vinstokke og fokuserer på jordbearbejdning. Den kemiske tid er forbi. Den teknologiske udvikling i dag tilbyder midler til at omgå disse forældede praksisser, så de kan leve op til deres ambitioner om at skabe ren og god vin.

Der er masser af biodiversiteten i vingården, Sainte Croix du Mont, hvilket betyder bevarelsen af floraen og faunaen – en vigtig del af det færdige produkt.
Høsten foregår udelukkende i hånden.

Deres knowhow er baseret på en dygtig blanding af modernitet og tradition personificeret af Clémence og Jean-Guy.
Deres moto er:

« Det bedste indgreb i vingården eller i vinkælder er den, du kan undgå ».

De fokuserer begge og følger et fælles mål: at tilbyde vine, der kan holde sig. Hvad kunne være mere behageligt end at dele særlige øjeblikke med familie, venner eller kolleger omkring autentiske produkter?