Kila Vin

..egen import fra små kvalitetsbevidste vingårde.

Klik på billedet for stor udgave

La Parcelle de L'Ortolan 2022

Domaine Grand Chêne
Gaillac
Drue: Len de lel og Sauvignon

Smagning:
Lysegult med guldreflekser.
Duft: Aromaer af grapefrugt, hvide frugter (fersken, pære). Hyldeblomst noter fra Sauvignon.
Smag: Len de lel bringer finesse, mineralitet og noter af eksotiske frugter.

Hæder:
– Årgang 2015: Sølvmedalje ved Lyon International Competition 2016
– Årgang 2017: Guldmedalje ved Elle à Table 2018-konkurrencen
– Årgang 2018: Guldmedalje ved 2019 Lyon International Competition og Bronzemedalje ved Concours des grands vins de France i Mâcon 2019
– Årgang 2020: Guldmedalje ved Lyon International Competition 2021 og Guldmedalje ved 2021 World Féminalise Competition
– Årgang 2021: Guldmedalje ved Concours général agricole de Paris 2022, guldmedalje ved Concours international de Lyon 2022 og sølvmedalje ved Concours Mondial des Féminalise 2022

Carbonisk skinmaceration (neutral atmosfære), tyngdekraftsaflejring og termoreguleret alkoholisk gæring, energieffektiv proces patenteret af godset.

Nydes til: Perfekt til skaldyr, fisk og syrlige oste (gedeost). Serveringstemperatur: Serveres ved 6-8°c.

89,00 DKK
60 stk på lager

Yderligere information

Domaine Grand Chêne, Gaillac.

Domaine Grand Chêne er en familiehistorie, der begyndte i 1910. Det er i det sydvestlige, på bjergskråningerne af Tarns højre bred, i lerjord og kalksten, hvor vinstokken slår deres rødder.

40 hektar i AOP Gaillac, hvor hver generation har bragt deres knowhow og deres kærlighed til jorden, hvilket har gjort det til et dyrebart familiearvestykke.
Alle bidrog med deres – bedstefaren der formede ejendommens betonkar med sine hænder, faren der rejste rundt i regionen for at forsyne friluftsmarkederne. Det er nu Aristide, sønnen, der har taget faklen op siden 2015 med sin kone Céline, som sammen bringer et frisk pust.

De søger konstant at forbedre. Fra dyrkning til salg, inklusive høst og aftapning, styrer de hele processen. Aristide er lederen og hans kone Céline, Frédéric Kældermester og dyrkningschef.

De genopfinder ikke vinfremstilling, men bringer deres erfaring og nysgerrighed til det. Forfædres knowhow møder moderne teknikker med varm maceration, termoreguleret gæring eller en patenteret energieffektiv proces til at frigive alle druesortens aromaer. Deres årgange af rødvine, hvidvine og rosévine er produceret ved gæring af indfødte druesorter og forfædres druesorter som Braucol (eller Fer Servadou), Duras, Loin de l'œil (Len-de-lel), Mauzac, Syrah eller endda Sauvignon.

Deres arbejde belønnes med appellationer, en garanti for lokal produktion med beherskelse af knowhow og terroirs: AOP Gaillac, AOP Gaillac Premières Côtes, IGP Côtes du Tarn, IGP Comte Tolosan og Vin de France. Siden marts 2021 og 2020-årgangene er de blevet mærket HVE niveau 3 (High Environmental Value). At være HVE er løftet og garantien for den lave indvirkning fra deres arbejdsteknikker, på miljøet og af den biodiversitet, der er til stede i hele deres vingård.

Takket være de seneste investeringer i vinfremstillingsprocessen kan de udtrykke al deres kreativitet og højne kvaliteten. Denne kontinuerlige eksperimentering sikrer, at de er på forkant med moderne vindyrkning.