Kila Vin

..egen import fra små kvalitetsbevidste vingårde.

Klik på billedet for stor udgave

Moulin-Á-Vent

Beaujolais
Domaine Poul Janin & fils
Drue: Gamay
Alkohol 14 %

Denne vin markerer oprindelsen af godset. Erik Janins bedstefar erhvervede sine første grunde i 1937, beliggende på det sted, der hedder Le Tremblay. I dag er denne cru en blanding af flere lokaliteter: Les Greniers, Les Burdelines, Les Pérelles, Champs de Cour, Les Brussellions og Aux Caves.
.
100% Gamay Noir med hvid juice med et udbytte på 13 hektoliter pr. hektar afhængig af årgang. .
Gennemsnitsalder på vinstokkene: 50 år.
Dyrkning af jorden fra 3 til 4 pløjninger. .
Manuel høst i små kasser på 35 kilo. Sortering på et vibrerende bord.
. Vinificering i hele bundter i 12 til 15 dage før presning. .
Lagring i kar i 10 måneder på fin bærme med mikro-iltning. .
Fin bærme =Udtryk for bundfaldet i et gærkar (egefad, ståltank, flaske eller lignende), som består af døde gærceller, druekerner, frugtkød, stilke, skalrester etc. Lagring på lies fines giver vinen større kompleksitet og finesse. .
.
Her får du en Beaujolais som har mere fylde, er kompleks med masser af bærfrugt, velafrundet fra lagringen og silkeblød på ganen. .
Nyd den om sommeren ved 14-16 grader til eks. kylling fra grillen eller om vinteren ved ca. 16 grader til de dejlige simreretter.

149,00 DKK
12 stk på lager