AOP BORDEAUX - TRADITION Naturellement Sec 2022
Château Bel Air
AOP BORDEAUX
Terroir : Kalkstensskråning på en undergrund af
forstenede østers
Gennemsnitsalder for vinstokke: 40 år
Druer 60 % Sauvignon- 40 % Sémillon
Alkohol 13%
Vinifikationer: Manuel høst. Langsom presning af
hele druer. Fermentering i tanke.
Ingen malolaktisk gæring.
Lagring: På drue- og gærrester i betonkar.
Denne tørre hvidvin kombinerer friskhed og
sødme. Sauvignon bringer friskhed gennem citrus
aromaer, der blander sig med Sémillons blomsternoter.
Angrebet er aromatisk og skarpt. Midten i ganen er
omfangsrig med kompleksiteten af
Semillon. Afslutningen er lang med et strejf af
surhedsgrad.
Godt til Aperitif, skaldyr og grillet hvid fisk med citron
89,00 DKK
60 stk på lager
Yderligere information
Château Bel Air, Bordeaux
Château Bel Air, er tilbage fra år 1648.
Ti generationer af vinbønder, der
elsker deres kald, om at producere vin af høj kvalitet, har
afløst hinanden i at videregive
dyrebare erfaring ift. terroire og kælderarbejde.
Sainte Croix du Mont ligger i den sydlige del af Frankrig, på toppen af et kalkstenland nær
Garonne floden.
Dette bølgende landskab er kendt for sin vinudnyttelse siden antikken.
Landets specificitet ligger i en ler-kalksten mark og bakker med udsigt over floden på mere end
100m højde.
Denne placering er en perfekt situation. Morgentågen er egnet til udvikling af botrytis på druerne.
Denne svamp angriber druerne naturligt og koncentrerer sukkeret og dermed også aromaerne i bærrene
Sainte croix du Mont betegnelse breder sig på 336 hektar og producerer søde
vine af høj kvalitet.
De ved at en sund jord er en af nøglerne til kvaliteten af deres vine. De valgte at være ansvarlige ved at bruge produkter, der stemmer overens med deres overbevisning.
De overvåger deres vinstokke og fokuserer på jordbearbejdning. Den kemiske tid er forbi.
Den teknologiske udvikling i dag tilbyder midler til at omgå disse forældede praksisser, så de kan leve op til deres ambitioner om at skabe ren og god vin.
Der er masser af biodiversiteten i vingården, Sainte Croix du Mont, hvilket betyder
bevarelsen af floraen og faunaen – en vigtig del af det færdige produkt.
Høsten foregår udelukkende i hånden.
Deres knowhow er baseret på en dygtig blanding af modernitet og
tradition personificeret af Clémence og Jean-Guy.
Deres moto er:
« Det bedste indgreb i vingården eller i vinkælder er den, du kan undgå ».
De fokuserer begge og følger et fælles mål: at tilbyde
vine, der kan holde sig. Hvad kunne være mere
behageligt end at dele særlige øjeblikke med familie, venner eller
kolleger omkring autentiske produkter?