Guiliana Vicini Cococciola
Guiliana Vicini
Abruzzo
Drue: Cococciola
Cococciola er en ældgammel Abruzzo-vin kendetegnet ved en god produktion og en flot syre.
Dens store grønlige klaser håndplukkes og føres straks til kælderen, hvor de presses i en blød presse; gæringen starter i rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur og til sidst tappes vinen i december.
Cococciola mosten er grøn i farven, dette indikerer en vin med en markant syre og friskhed. Den er duftende, tør og drikkelig og eksploderer på næse og gane med hints af friskplukket frugt såsom æbler eller fersken
Nydes til:
Hvid dampet fisk med let sauce, Asparges, friske grønne salater.
89,00 DKK
80 stk på lager
Yderligere information
CIAVOLICH/VICINI
Chiara Ciavolich er ejeren af virksomheden. Som 20-årig modtog hun arven fra sin far og en vingård, der skulle genoprettes. Vingården er blevet fornyet, nogle vingårde genbeplanteret, ny kældermester, lager, kar, tanke og aftapningsmaskine. Dette tog nogle år, og vinene anses nu for at være blandt de bedste Montepulciano og Pecorino i Abruzzo.
Vicini er efternavnet på tanten, der som ung modtog en arv fra familien, men som ung kvinde på den tid i Italien, kunne hun ikke drive nogen aktivitet.
Vinene er en smule yngre end Ciavolich, men produceret med samme passion og udstyr, som Ciavolic. Det samlede dyrkningsareal er omkring 40 Ha, hvilket gør det til et lille/mellemstort firma, der producerer vin af høj kvalitet med 2 mærker for at dække små og mellemstore importører.