Guiliana Vicini Trebbiano
Guiliana Vicini
Abruzzo
Drue: Trebbiano
Trebbiano d'Abruzzo er den mest udbredte hvide druesort i Abruzzo, fra 1960'erne til i dag - takket være dens høje produktionskapacitet.
De håndplukkede druer tages straks i kælderen, presses forsigtigt og gæres ved kontrolleret temperatur i stålkar. Vinen tappes derefter i januar.
Frisk og nem at drikke, med en lys strågul farve. Intens aroma af frisk frugt som grønne æbler og grapefrugt er optakten til en velsmagende, struktureret men harmonisk drink.
Nydes til:
Skaldyrsappetitvækkere, pasta med citron, rissalater, grillede grøntsager, kylling med citron og rosmarin.
89,00 DKK
63 stk på lager
Yderligere information
CIAVOLICH/VICINI
Chiara Ciavolich er ejeren af virksomheden. Som 20-årig modtog hun arven fra sin far og en vingård, der skulle genoprettes. Vingården er blevet fornyet, nogle vingårde genbeplanteret, ny kældermester, lager, kar, tanke og aftapningsmaskine. Dette tog nogle år, og vinene anses nu for at være blandt de bedste Montepulciano og Pecorino i Abruzzo.
Vicini er efternavnet på tanten, der som ung modtog en arv fra familien, men som ung kvinde på den tid i Italien, kunne hun ikke drive nogen aktivitet.
Vinene er en smule yngre end Ciavolich, men produceret med samme passion og udstyr, som Ciavolic. Det samlede dyrkningsareal er omkring 40 Ha, hvilket gør det til et lille/mellemstort firma, der producerer vin af høj kvalitet med 2 mærker for at dække små og mellemstore importører.