Passarina
Region: Abruzzo
Pecorino Colline Pescaresi IGP
Druesorter: Pecorino - Håndblukket
Høstperiode: august – september
Serveringstemperatur: 10°C
Druerne afstilkes og presses blødt. Herefter gærer mosten under kontrolleret temperatur i rustfri stålkar.
Når gæringen slutter, flyttes en lille del af den i fransk eg til en kort lagring i tre måneder.
I slutningen af februar samles vinene igen og tappes på flaske for at fortsætte
ældning i omkring to måneder.
En frisk vin som i både duft og smag giver mange oplevelser. Grøn peber, citrus, og krydderurter som timian, salvie, enebær, rosmarin. Alt sammen afrundet af fersken/abrikos.
Den høje syre og mineralske slutning forstærker smagen.
Nyd den til fisk og skaldyr, eller lette retter med fjerkræ.
Det er en meget brugbar vin, med både friskhed og dybde.
119,00 DKK
80 stk på lager
Yderligere information
CIAVOLICH/VICINI
Chiara Ciavolich er ejeren af virksomheden. Som 20-årig modtog hun arven fra sin far og en vingård, der skulle genoprettes. Vingården er blevet fornyet, nogle vingårde genbeplanteret, ny kældermester, lager, kar, tanke og aftapningsmaskine. Dette tog nogle år, og vinene anses nu for at være blandt de bedste Montepulciano og Pecorino i Abruzzo.
Vicini er efternavnet på tanten, der som ung modtog en arv fra familien, men som ung kvinde på den tid i Italien, kunne hun ikke drive nogen aktivitet.
Vinene er en smule yngre end Ciavolich, men produceret med samme passion og udstyr, som Ciavolic. Det samlede dyrkningsareal er omkring 40 Ha, hvilket gør det til et lille/mellemstort firma, der producerer vin af høj kvalitet med 2 mærker for at dække små og mellemstore importører.