Montesicci 2021
Cantine di Dolianova
Sardinien
Druer. 100% Nasco
Farve: strågul.
Næse: elegant og kompleks med noter af søde krydderier, tørrede blomster og behagelige strejf af ristet frugt.
Smag: fyldig og vedvarende, med en behagelig smag og en delikat mandelfinish.
Efter en kold maceration på skindene, hviler den i 12 timer ved lav temperatur.
Podning med udvalgt gær. Gæringen foregår ved 14°C i cirka 14 dage.
Efter gæring begynder raffineringsperioden i kontakt med ædelbærmen i en længere periode, inden vinen tappes på flaske.
Med sin svage sødme, er det en dejlig vin, som bla. kan nydes til stegt fisk, skaldyr, kylling og cremede oste.
Cantine di Dolianova fik sin begyndelse i 1949.
Dengang i et meget tilbagestående Sardinien, mødtes en gruppe vinbønder for at lave et kooperativ for at forsøge i fællesskab at bruge hinandens personlighed og skabe noget sammen, som kunne forbedre kvaliteten ved fælles indsats, hvilket gav styrke til enkeltpersoners engagement. .
Med 1.200 hektar egne vinmarker er Cantine di Dolianova den klart største vingård på Sardinien. De er i stand til at sælge over 4 millioner flasker hvert år og eksportere sine produkter til 5 kontinenter. .
Der er over 300 medlemmer som leverer druer til Cantine di Dolianova. .
De laver fremragende vine, der er blevet tildelt priser og anerkendelser over 100 gange i de sidste 10 år.
Om deres vine siger de selv " hver flaske er en hymne til Sardinien ". De dedikerer alt deres passion til de typiske vinstokke på Øén (især Cannonau, Monica, Nuragus, Moscato, Vermentino).
145,00 DKK
36 stk på lager
Yderligere information
Cantine di Dolianova fik sin begyndelse i 1949.
Dengang i et meget tilbagestående Sardinien, mødtes en gruppe vinbønder for at lave et kooperativ for at forsøge i fællesskab, at bruge hinandens personlighed og skabe noget sammen, som kunne forbedre kvaliteten ved fælles indsats, hvilket gav styrke til enkeltpersoners engagement.
Med 1.200 hektar egne vinmarker er Cantine di Dolianova den klart største vingård på Sardinien. De er i stand til at sælge over 4 millioner flasker hvert år og eksportere sine produkter til 5 kontinenter.
Der er over 300 medlemmer som leverer druer til Cantine di Dolianova.
De laver fremragende vine, der er blevet tildelt priser og anerkendelser over 100 gange i de sidste 10 år.
Om deres vine siger de selv " hver flaske er en hymne til Sardinien ". De dedikerer alt deres passion til de typiske vinstokke på Øén (især Cannonau, Monica, Nuragus, Moscato, Vermentino).