Amarone “Terra di San Zeno” 2016
Amarone “Terra di San Zeno” 2016
Corteforte
Druer: 65% Corvina og Corvinone, 20% Rondinella, 10% Molinara samt 5% andre forskellige druer.
Druerne høstes når de er optimalt modne, herefter tørrer de efter appassimento metoden over 4 måneder. Efter tørring, knuses druerne ved en fermentering over 25-30 dage.
Vinen lagrer 24-36 måneder i rustfrie ståltanke, 12 måneder i 25 hektoliter franske egefade, 12 måneder i barriques.
Inden frigivelsen lagrer de yderligere 12 måneder på flaske.
For en Amarone vin kan farven nok virke lidt lys, men det skal man ikke være forskrækket over. I smagen finder man de velkendte noter med både blommer, lakrids, syrlige kirsebær, vanilje og krydderier – så en kraftig vin med fedme, men også syre til at afbalancere vinen til at virke mere elegant.
Corteforte ejes af Carlo Cerrutti.
Corteforte producerer kun 20.000 flasker om året, hvoraf Ripasso udgør ca. 9.000 flasker.
Blandt top 1% af alle vine i verden ifølge Vivino!
Corteforte Amarone Della Valpolicella (Verona/Garda)
Corteforte holder til i en gammel bygning fra det 15. århundrede og har tidligere tilhørt en fornem familie, men har siden 1990 været ejet af Carlo Maria Cerutti og han har siden 1993 lavet en række vine fra sine små 3 hektar vinmarker, hvor han dyrker de normale Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara druesorter.
Det typiske ved Amarone er processen til at producere vinen gennem den tørrede drue. Faktisk placeres druerne efter høsten i et termostyret lager på specielle stativer frem til januar. Først da er de druer, der har mistet en del af væsken, blødt presset og genmonteret på skindet, som giver den sødeste smag.
Corteforte er en af de ældste vinmarker i området og ligger omkring villaen dateret 1400 med 2 tårne, en slags juveler med gamle rammer og forniture.
De fleste af vinene er nu økologisk certificeret (biologisk) eller vil snart blive frigivet som sådan.
339,00 DKK
90 stk på lager