Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2019
Miccis
OMRÅDE:
Valpolicella, Verona, Veneto.
Udvalgte vinmarker på bjergsiden i Marano di Valpolicella-dalen, hjertet af Valpolicella Classica,
plantet i kalkholdige jorder.
Druer:
Corvina Veronese og Corvinone Veronese 80%, Rondinella 20%.
Håndplukket.
Alkohol 13,7% Vol;
VINIFIKATION:
Vinificering af friske druer, efterfulgt af 10 dages maceration på skallerne.
Vinen forbliver indtil februar i cementtanke. I februar følgende år, sker vinreferingerne (“Ripasso-teknik”) på de friske presserester, der er tilbage fra
afsluttet Recioto og Amarone gæring.
ALDRING:
Vinen raffineres på store egetræsfade på 20-30-50 hl i 1 år, hvorefter vinen raffineres til sidst i
flaske i 4 måneder.
SMAGSNOTE:
Intens rubinrød farve. Krydret bouquet med intense aromaer af modne kirsebær og marmelade. Tør,
fyldig, blød smag i munden, med en meget behagelig bitter finish.
149,00 DKK
90 stk på lager